Veelgestelde vragen over Bach RESCUE

Heb je vragen over het gebruik van een van onze RESCUE (Plus) producten? De veelgestelde vragen hebben we voor jou alvast op een rijtje gezet. Staat jouw vraag er niet tussen, neem dan contact met ons op via ons contactpagina. Een van onze specialisten zal je dan verder helpen.

Wat is Bach RESCUE®

Bach RESCUE is een voedingssupplement op natuurlijke basis met de originele vijf Bach bloesems: Cherry Plum (kersenpruim – voor zelfcontrole), Clematis (bosrank – leef bij de dag), Impatiens (reuzenbalsemien – onthaasten), Rock Rose (zonneroosje – voor moed) en Star of Bethlehem (vogelmelk – bij troost).

Elk van deze bloesems hoort bij een fundamentele menselijke emotie. Samen vormen ze de basis van de RESCUE remedie.

Wat is Bach RESCUE® Plus

Bach RESCUE Plus met vitamine B5 en B12 is een afgeleide van de onze Original Bach RESCUE. Daarmee is het tevens een voedingssupplement op natuurlijke basis met de originele vijf Bach bloesems en een toevoeging van extra vitamine B5* en B12 dat ondersteunt in stress-situaties*. RECUE Plus Spray en Druppels zijn alcoholvrij.

Hoe wordt Bach RESCUE® gebruikt

Doe vier druppels Bach RESCUE in een glas water en drink dit langzaam en met gelijkmatige kleine slokjes op. Is er geen vloeistof bij de hand, dan kunnen de vier druppels ook direct uit het flesje op de tong worden gedruppeld (mits niet overgevoelig voor alcohol). Een andere mogelijkheid is om RESCUE Spray te gebruiken en daarmee tweemaal rechtstreeks op de tong te sprayen (2x sprayen = vier druppels). Voor de RESCUE Plus worden 3 spray’s per keer gehanteerd.. Er zijn ook alcoholvrije RESCUE Pastilles verkrijgbaar. Iedere pastille bevat vier druppels RESCUE.
Voor de nacht is er RESCUE Nacht, wat een half uur voor het slapen en nogmaals direct voor het slapen ingenomen kan worden.

Hoe snel werkt Bach RESCUE®

Hoe lang het werkt is echt per persoon verschillend. Bij de een werkt het meteen en hoeft pas een paar uur later nogmaals te sprayen. Bij de ander duurt het wat langer en wil deze persoon daardoor al eerder weer sprayen. Beide is niet fout. Het hangt namelijk ook van de mate van stress af; is deze acuut, of juist langer aanwezig. De periode tussen de sprays varieert dus per persoon. Het advies is om het niet vaker dan 10 x per dag te gebruiken (met 3 sprays per x).

Heeft het sneller effect als ik meer Bach RESCUE® gebruik

Nee, vier druppels RESCUE in een glas water is voldoende. Het toevoegen van meer druppels zal geen sneller of beter effect hebben. Wel kun je desgewenst naar behoefte de dosering vaker herhalen.

Is Bach RESCUE® geschikt voor vegetariërs en veganisten

De meeste van onze RESCUE producten (spray, druppels, plus versies, kids en pets) zijn geschikt voor vegetariërs en veganisten. Onze RESCUE Pastilles zijn alleen geschikt voor vegetariërs.

Is Bach RESCUE® te gebruiken in combinatie met medicijnen?

De RESCUE sprays en druppels bevatten alleen natuurlijke ingrediënten, waarbij de Plus versies ook nog vitamine B5 en B12 bevatten. Er zijn geen bijwerkingen bekend bij het gebruik van RESCUE en medicijnen. Let er wel op dat de Original druppels en spray alcohol bevatten. Ondanks dat je hier maar een klein gedeelte van binnenkrijgt, is het verstandig om een huisarts te raadplegen wanneer je medicijnen niet in combinatie met alcohol gebruikt mogen worden.

Is Bach RESCUE® een homeopathisch geneesmiddel?

Nee, Bach RESCUE is geen homeopathie. Het is wel vergelijkbaar met de homeopathische geneeswijze. Beiden zijn een verdunde energievorm, maar RESCUE wordt niet gepotentieerd. Dit is een speciale schudtechniek. In tegenstelling tot homeopathische producten, kan Bach RESCUE wel tegelijk gebruikt worden met koffie, thee, alcohol, tandpasta en voeding en kan er geen merkbare negatieve invloed optreden bij een onjuist gekozen RESCUE product.

Vanaf welke leeftijd kan Bach RESCUE®gebruikt worden

RESCUE producten zijn in principe geschikt voor alle leeftijden. Voor kinderen is er speciaal een RESCUE Kids (zonder alcohol). De Pastilles zijn niet geschikt voor kleine kinderen, vanwege inslikkingsgevaar.

Kunnen zwangere vrouwen Bach RESCUE® veilig gebruiken

RESCUE wordt al jaren gebruikt, ook tijdens de zwangerschap en de periode van het geven van borstvoeding. Toch is het altijd aan te bevelen om bij zwangerschap advies in te winnen bij een professional alvorens welke vorm van voedingssupplementen dan ook toe te passen.

Hoe veilig is het gebruik van Bach RESCUE® voor kinderen

RESCUE is ook veilig voor kinderen van alle leeftijden en voor dieren en kan langere tijd gebruikt worden. Overdosering is niet mogelijk en RESCUE kan naast andere supplementen of medicijnen gebruikt worden. Voor kinderen en dieren geldt dezelfde dosering als voor volwassenen. Speciaal voor kinderen is er een alcoholvrije variant beschikbaar, de RESCUE Kids. Voor dieren is er de eveneens alcoholvrije RESCUE Pets. Let op: RESCUE Pastilles zijn niet geschikt voor dieren.

Inloggen

Wachtwoord vergeten?