Veelgestelde vragen

Heb je vragen over het gebruik van een van onze RESCUE producten? De veelgestelde vragen hebben we voor jouw alvast op een rijtje gezet. Staat je vraag er niet tussen, neem dan contact met ons op via ons contactpagina. Een van onze specialisten zal je dan verder helpen.

Wat is Bach RESCUE®?

Bach RESCUE® is een voedingssupplement op natuurlijke basis met de originele vijf Bach bloesems: Cherry Plum (kersenpruim – voor zelfcontrole), Clematis (bosrank – leef bij de dag), Impatiens (reuzenbalsemien – onthaasten), Rock Rose (zonneroosje – voor moed) en Star of Bethlehem (vogelmelk – bij troost).

Elk van deze bloesems hoort bij een fundamentele menselijke emotie. Samen vormen ze de basis van de RESCUE® remedie.

Hoe wordt Bach RESCUE® gebruikt?

Doe vier druppels Bach RESCUE® in een glas water en drink dit langzaam en met gelijkmatige kleine slokjes op. Is er geen vloeistof bij de hand, dan kunnen de vier druppels ook direct uit het flesje op de tong worden gedruppeld (mits niet overgevoelig voor alcohol). Een andere mogelijkheid is om RESCUE® Spray te gebruiken en daarmee tweemaal rechtstreeks op de tong te sprayen (2x sprayen = vier druppels). Er zijn ook alcoholvrije RESCUE® Pastilles verkrijgbaar. Iedere pastille bevat vier druppels RESCUE®.
Voor de nacht is er RESCUE® Nacht, wat een half uur voor het slapen en nogmaals direct voor het slapen ingenomen kan worden.

Heeft het sneller effect als ik meer Bach RESCUE® gebruik?

Nee, vier druppels RESCUE® in een glas water is voldoende. Het toevoegen van meer druppels zal geen sneller of beter effect hebben. Wel kun je desgewenst naar behoefte de dosering vaker herhalen.

Is Bach RESCUE® een homeopathisch geneesmiddel?

Nee, Bach RESCUE® is geen homeopathie. Het is wel vergelijkbaar met de homeopathische geneeswijze. Beiden zijn een verdunde energievorm, maar RESCUE® wordt niet gepotentieerd. Dit is een speciale schudtechniek. In tegenstelling tot homeopathische producten, kan Bach RESCUE® wel tegelijk gebruikt worden met koffie, thee, alcohol, tandpasta en voeding en kan er geen merkbare negatieve invloed optreden bij een onjuist gekozen RESCUE® product.

Kunnen zwangere vrouwen Bach RESCUE® veilig gebruiken?

RESCUE® wordt al jaren gebruikt, ook tijdens de zwangerschap en de periode van het geven van borstvoeding. Toch is het altijd aan te bevelen om bij zwangerschap advies in te winnen bij een professional alvorens welke vorm van voedingssupplementen dan ook toe te passen.

Hoe veilig is het gebruik van Bach RESCUE® voor kinderen?

RESCUE® is ook veilig voor kinderen van alle leeftijden en voor dieren en kan langere tijd gebruikt worden. Overdosering is niet mogelijk en RESCUE® kan naast andere supplementen of medicijnen gebruikt worden. Voor kinderen en dieren geldt dezelfde dosering als voor volwassenen. Speciaal voor kinderen is er een alcoholvrije variant beschikbaar, de RESCUE® Kids. Voor dieren is er de eveneens alcoholvrije RESCUE® Pets. Let op: RESCUE® Pastilles zijn niet geschikt voor dieren.