Ervaring: RESCUE Cream bij teken- en vlooienbeten

Herken jij dat ook? Alles staat in bloei, het is drukker op straat, iedereen is vrolijk en de hondjes vinden het geweldig om buiten te zijn. Heerlijk, de LENTE is weer begonnen! Razen door het hoge gras, de bossen, het water. Lekker ravotten met elkaar terwijl ik er achteraan slenter en geniet van het geluid van de vogels.

Ojee een teek en dan?

Het enige nadeel van deze periode is dat ook de kleine beestjes weer tevoorschijn komen. En dan bedoel ik de TEEK! Gatver, ik krijg al rillingen als ik er aan denk. Deze periode controleer ik mijn kanjers altijd extra zodat de teken geen kans krijgen zich vol te zuigen en te groeien. Mijn honden vinden het gelukkig niet erg en laten zich na een lange wandeling prima nakijken, alsof ze genieten van een massage! Je wilt uiteraard niet dat de teek een ziekte of infectie overdraagt op jouw hond. Hoe langer de teek de kans krijgt om op de huid te zitten, hoe meer kans er bestaat dat hij de hond besmet. Ik snap dan ook zeker waarom er altijd gewaarschuwd wordt rond deze tijd.

Wondverzorging bij honden

Na een grondige check en toch een teek gevonden te hebben, pak ik mijn grove geschut (de tekentang) uit de kast om deze kleine dondersteen eens even een pas op de plaats te laten maken. Insteken, even draaien en hoppa – weg met deze ‘troublemaker’. Toch blijft er altijd een paar dagen zo’n klein plekje zichtbaar. De honden hebben er geen last van hoor, maar ik vond het toch altijd gek om het maar ‘gewoon’ zo te laten. Ik gebruikte de RESCUE Pets Druppels al en ik zag toevallig dat er een crème speciaal voor de aangedane huid (zoals een tekenbeet) in het assortiment zat. Toch maar eens proberen!

Mijn toppers vinden het geen probleem als ik het plekje van de tekenbeet nog even insmeer na het verwijderen van de teek. Ze kijken er niets eens naar om!  De RESCUE crème verzacht de huid en het schijnt het herstel te versnellen, ideaal dus. Ik gebruik het na elke tekenbeet en ik kan het iedereen aanraden als je opzoek bent naar een verzachtend crèmepje. Daarnaast staat op de verpakking dat de crème ook handig is bij schrammen of andere wondjes, nou dat is altijd handig met die rakkers van mij thuis. Een eerste hulp middeltje is geen overbodige luxe zeg maar ?

RESCUE Pets bedankt! Wij zijn klaar voor het aankomende tekenseizoen!

 

Naar RESCUE ® Pets producten

Inloggen

Wachtwoord vergeten?