Ervaring: Zo hou ik mijn hond rustig bij de dierenarts

De jaarlijkse check-up bij de dierenarts staat weer op de agenda. Eerlijk is eerlijk, het blijft toch wel een momentje hoor; komt mijn meisje er weer goed doorheen, ziet ze er nog goed uit, constateren ze geen gekke dingen bij haar, inentingen etc. Ik ben altijd blij als we weer gezond en wel naar buiten lopen saampjes.

Hoe Faya het vindt? Dat ligt eraan hoe je het bekijkt. Zodra de arts ons roept is mevrouw door het dolle. Hoe eerder ze bij zijn been staat hoe beter, dan kan hij namelijk met haar knuffelen. Het hele consult kwispelt ze zo hard dat Faya bijna opstijgt. Ja een mensenliefhebber is ze zeker!
Hebben we het over het wachten in de wachtkamer – met al die andere honden, katten en konijnen om haar heen – dan wordt het een heel ander verhaal. Dat geblaf, gehijg, getouwtrek aan riemen, rare reismandjes.. Faya vindt dit verre van leuk. Waarschijnlijk is dit scenario voor veel hondenbezitters een herkenbaar moment, er hangt toch ook geen ontspannen sfeer?! Terwijl wij plaatsnemen op een stoel zie ik Faya denken; ‘Kunnen al die beesten niet gewoon thuis blijven tot wij geweest zijn? Het liefst kruipt ze dan op mijn schoot en kijkt ze wijs een andere kant op, alsof er niemand anders in de kamer zit. Tuttebel.

Ik vertelde bovenstaande op mijn werk en mijn collega lag in een deuk. ‘Zo herkenbaar!’ zei ze meteen. Ze vertelde er gelijk achteraan dat je ook iets aan deze spanning kunt doen. RESCUE Pets raadde zij aan. Ik dacht eigenlijk meteen, ja vast. Dan heb ik straks een hond wat helemaal versuft is en ik vooruit moet trekken aan haar riem. Nou nee hoor, dat doe ik mijn meisje niet aan.
Maar door haar enthousiasme en ervaring was ik toch wel nieuwsgierig. Ik ben gaan googlen, heb het nagevraagd bij de dierenwinkel en zelfs onze dierenarts kende het! Oké.. misschien dan toch de moeite waard om te proberen.

Tegenwoordig geef ik Faya een week voorafgaand aan de afspraak elke dag wat druppels RESCUE Pets in haar etensbak. Gewoon makkelijk over haar brokjes en klaar is kees. Het is een natuurlijk middel, samengesteld door 5 Bach bloesems te combineren. Het zorgt ervoor dat de harde randjes in haar emotie worden afgezwakt waardoor een onprettige situatie toch handelbaar wordt.
In haar gedrag verandert ze niet maar ik merk wel dat ze minder snel schrikt van de situatie in de wachtkamer. Ik zie haar wel opkijken en ze is alert, maar ze blijft er eigenlijk heel relaxed onder. Geen geblaf, niet stijf in de aanvalshouding staan en ook niet het wegkruipen tegen mij aan. Eigenlijk zit ze gewoon heel ontspannen tussen mijn benen te wachten op haar beurt. Ze hoeft niet met andere honden te spelen of naar iedereen toe te willen lopen. Zolang we maar op een relaxte manier door de wachttijd heen komen samen. Ik vind het top spul en ik zal het dan ook zeker blijven gebruiken bij dit soort situaties!

  • Linn en Faya
Naar RESCUE ® Pets producten

Inloggen

Wachtwoord vergeten?