Ervaring: Eindelijk mocht ze naar de basisschool

Eerste dag van de basisschool - Met Bach RESCUE voor kids
M aandenlang heeft mijn oudste dochter aan mij gevraagd, nee gesmeekt of ze al naar de basisschool mocht. Ze was nog maar drie jaar oud en moest toch echt nog even wachten tot ze vier jaar was. Haar vriendinnetje die een paar maanden ouder is, zat al op dezelfde school als waar zij ook naar toe wilde gaan. Een paar keer zijn we wezen kijken of dit de school zou zijn waar onze dochter de komende acht jaar zou doorbrengen. Een leuk en bijzonder vooruitzicht. Echter ook een nieuwe fase in ons leven, in haar leven.

Vanaf dat ze een paar maanden oud is gaat ze al naar het kinderdagverblijf en vindt ze het heerlijk om met andere kinderen te spelen. Dat heeft ze ook echt nodig. Ze heeft een broertje van bijna twee jaar en we merken dat hij nog echt te klein is voor haar om mee te spelen. Wat dat betreft is ze er ook al klaar voor om die volgende fase in te gaan.

En toen was het bijna zo ver

Mijn dochter keek reikhalzend uit naar die eerste maandag dat ze naar de basisschool zou gaan. Haar rugtas met broodtrommel en beker had ze de dagen er voor al meerdere malen ingepakt en weer uitgepakt. Om vervolgens weer in te pakken. Met haar poppen speelde ze zelfs dat ze naar school ging. Hoe dichterbij die ene dag kwam, hoe meer ik merkte dat mijn dochter niet zichzelf was. Het deed haar kennelijk toch veel meer dan wij dachten. Ik vertelde dit aan de moeder van haar beste vriendinnetje. Haar dochter ging immers al naar school en had vast hetzelfde meegemaakt. Zij herkende het gedrag van mijn dochter meteen en attendeerde mij op de druppels van Bach RESCUE voor kids. Deze had zij ook voor haar dochter gebruikt. Naar school gaan zorgde nog steeds voor heel veel prikkels, maar haar dochter kon daar veel beter mee omgaan.

  • Esther
RESCUE Producten

Deel je ervaring met Bach RESCUE®

Gebruik je zelf ook een van onze Bach RESCUE® producten en wil je graag je ervaring met ons delen? Dan horen wij graag wat jouw ervaring is. Deel jouw ervaring en onder alle inzendingen wordt er elke maand één gratis verpakking Bach RESCUE® PLUS verloot. Mail je ervaringen naar info@bachrescue.nl.

Je gegevens zijn bij ons veilig en worden niet verstrekt aan derden.

Inloggen

Wachtwoord vergeten?