Bach RESCUE Druppels bij rijexamen

Rij examen of ander RESCUE momentje? Met Bach RESCUE haal je het beste uit jezelf!
E smee vertelt over haar ervaring met stress – Nadat ik mijn schooldiploma had gehaald was het eindelijk zo ver! Ik was net 18 jaar en had als blijk van waardering voor het harde werk op school, van mijn ouders mijn rijbewijs cadeau gekregen. Tenminste, de lessen. Het rijbewijs moest ik uiteraard zelf halen. En ik had er zo’n zin in.

De eerste rijles was een eitje, maar daarna…

Ik weet nog goed hoe de eerste les ging. Het was een zonnige dag in juni en ik zat met smart te wachten op de lesauto met instructeur. Stipt om 14.00 uur belde hij aan. Tof het ging eindelijk beginnen. Binnenkort zou ik dat roze papiertje op zak hebben en overal met mijn vriendinnen naar toe gaan in de bolide van mijn ouders en dan mocht ik rijden! Ik maakte kennis met de instructeur, leuke jonge vent en ik liep automatisch naar de bijrijder kant. ‘Ehm wat ga jij doen?’ Zei de rij-instructeur nog lachend. Oh oeps, ja dat ben je zo gewend natuurlijk. Met een big smile stapte ik in op de stoel waar alles ging gebeuren. Hij legde al het nodige uit en bij het verstellen van mijn spiegels zag ik mijn vrienden geamuseerd kijken hoe ik waarschijnlijk al schokkend en stotend weg zou rijden. Hoe verbaasd keken ze toen ik vloeiend wegreed alsof ik al een les of 15 had gehad. Wat zij echter niet wisten was dat ik van de instructeur alleen maar hoefde te sturen, de rest deed hij totdat we bij het oefenterrein waren. Dat vond ik super sportief van hem. Maakte ik in ieder geval een goede indruk bij mijn vrienden.

Er komt best veel kijken bij die rijlessen en afrijden

Wanneer je alleen zou hoeven sturen, zou zo’n rijexamen appeltje eitje zijn. Dat is het uiteraard niet. Je moet niet alleen wat basis dingen weten van de auto waarin je rijdt, en alle handelingen in de auto zelf snel onder de knie zien te krijgen. Ook de verkeerssituaties spelen een belangrijke rol van de lessen en het uiteindelijke examen. Eigenlijk zijn het best veel handelingen waar je allemaal rekening mee moet houden.

In mijn geval zorgde de hoeveelheid informatie er soms voor dat ik letterlijk en figuurlijk even de weg kwijt was. Uiteindelijk wist ik me door de benodigde lessen heen te worstelen. Maar ik zag wel op tegen het examen zelf. Want dan kon mijn instructeur geen suggesties en advies meer geven. Op dat moment zou ik volledig op mezelf aangewezen zijn. En zou ik moeten laten zien dat ik niet alleen de auto onder controle had, maar minstens net zo belangrijk mijzelf! Ik wilde dat rijbewijs zo graag halen. Hier had ik al heel lang op gewacht en het voelde als een stukje vrijheid wanneer je zelf kon bepalen waar je naar toe kon gaan, zonder daarbij afhankelijk te zijn van anderen. Ik had al een deal met mijn ouders dat ik hun auto in overleg mocht gebruiken. Dus er stonden al de nodige afspraken met vriendinnen in mijn agenda.

Hou ik mijn focus tijdens mijn rijexamen?

Mijn verlangen om het rijbewijs te halen was enorm groot. Het idee alleen dat ik de oefeningen door elkaar zou halen, niet meer zou weten dat je tijdens de hellingproef niet een bochtje achteruit hoefde te doen of dat rechts praktisch altijd voorrang kreeg was zo mogelijk nog groter. Ik vertelde dit aan mijn beste vriendin en zij gaf aan dat zij juist tijdens het afrijden RESCUE Plus heeft gebruikt. Zo gezegd, zo gedaan. Ik nam de dag voor het examen al wat Bach RESCUE Druppels en voor het examen weer. Het was nog steeds veel informatie die je te verwerken kreeg tijdens dat examen. Maar het was voor mij ook heel helder, wat mijn rol daarin was. Toen ik te horen kreeg dat ik met vlag en wimpel geslaagd was, ben ik spontaan mijn examinator om zijn hals gevlogen! Dat was voor hem ook een RESCUE momentje 🙂

  • Esmee
RESCUE Producten

Deel je ervaring met Bach RESCUE®

Gebruik je zelf ook een van onze Bach RESCUE® producten en wil je graag je ervaring met ons delen? Dan horen wij graag wat jouw ervaring is. Deel jouw ervaring en onder alle inzendingen wordt er elke maand één gratis verpakking Bach RESCUE® PLUS verloot. Mail je ervaringen naar info@bachrescue.nl.

Je gegevens zijn bij ons veilig en worden niet verstrekt aan derden.

Inloggen

Wachtwoord vergeten?