Afzwemmen duurde eeuwen!

Afzwemmen? Bach RESCUE Kids Druppels - Haal het beste uit jezelf
Z e zeggen dat het ongeveer een jaar tot anderhalf jaar duurt. In ons geval hebben we er zeker twee jaar over gedaan. En met ons bedoel ik mijn zoontje van inmiddels zes jaar oud. Dat is wat er verteld werd toen we onze zoon gingen inschrijven voor zwemles. Hij was net vier jaar geworden, speelde graag met en in het water. En zoals elke ouder hou je dan je hart vast. Tuurlijk gebruiken we de benodigde veiligheidsmaatregelen om te zorgen dat hij in het zwembad blijft drijven. Maar elke keer als we op vakantie gingen naar een strandrijke omgeving of met een druk zwembad in de buurt, hield ik hem continu in de gaten. Geen seconde verloor ik hem uit het oog.

Maar je weet hoe kinderen zijn, die zien vaak het gevaar van bepaalde dingen niet in. Diverse keren hebben we het hem geprobeerd uit te leggen hoe belangrijk het was dat hij bij ons bleef als hij in het water wilde spelen. Ik zou er veel geruster op zijn als hij zijn A en B zwemdiploma’ s zou hebben. Uiteraard moet je ze dan nog steeds in de gaten houden, maar op die leeftijd snappen ze al wat meer en kunnen ze zich in de meeste gevallen gewoon staande houden. Letterlijk en figuurlijk.

Eindelijk mocht hij op zwemles

Dus toen hij eenmaal vier jaar oud was wilde we allemaal dat hij zwemles kreeg. Hij zelf zag daar ook het nut van in, want dan mocht hij eindelijk alleen van de grote glijbanen af. De eerste fases in het zwembad waren een eitje. Hij had de mazzel dat hij in hetzelfde groepje zat als zijn klasgenootje. Een meisje waarmee hij in de klas ook graag speelde. Hij vond het geweldig om elke week in het zwembad te liggen en spelenderwijs allerlei vaardigheden te leren. Binnen een paar weken mocht hij en zijn klasgenootje naar het volgende badje. En de kids in zijn zwemgroepje schoven allemaal met hem mee naar datzelfde badje. Er was een andere badmeester, eentje die wat strenger was om de grote groep kinderen onder controle te houden. Er werd minder gespeeld en er moest meer opgelet worden. De badmeester had veel geduld met onze zoon, want het leek alsof hij het wat minder snel doorhad dan de rest. Hij vond het daardoor ook minder leuk dan de rest van de groep. Waarschijnlijk had hij even de tijd nodig om te wennen. In deze fase mochten wij als ouders ook niet meer blijven kijken aan de rand van het zwembad. Maar werden wij verbannen naar de tribune. Wat logisch is anders leiden wij de kids af. Mijn zoontje strubbelde eerst wat tegen, maar doordat zijn vriendinnetje/klasgenootje in zijn groep zat wist hij zich staande te houden.

Hij vertrouwde zijn eigen zwemvaardigheden niet

Weken gingen voorbij en de weken werden maanden. Elke week zaten we trouw weer in dat warme zwembad, op de naar chloorruikende tribune samen met de andere ouders. En toen gebeurde het. Het vriendinnetje van onze zoontje was duidelijk al een paar stappen verder in haar zwembad skills en mocht naar het volgende groepje. Mijn zoon ging er vanuit dat hij mee zou gaan naar het volgende badje. Helaas bleek dat niet het geval. Wat een verdriet. Wij gaven aan dat wanneer hij nog meer zijn best zou doen, het waarschijnlijk niet lang zou duren of hij zou herenigd worden met haar. De eerste paar keer probeerden hij dat dan ook. Maar ergens halverwege een paar lessen, zonk de moed hem in zijn schoenen. Hij ging niet meer met plezier naar zwemles. Diverse gesprekken met de badmeester volgden. Waarbij hij aangaf dat hij zag dat onze zoon inderdaad wat meer aandacht nodig had. Maar dat hij het wel kon, alleen dat onze zoon daar zelf niet in geloofde. Bij elke uitleg van een nieuw te leren onderdeel gaf mijn zoon bijvoorbeeld op voorhand al aan dat hij het niet kon. Terwijl de badmeester juist aangaf dat je juist les krijgt om het te leren. Mijn zoon leek er echter geen vertrouwen meer in te hebben. Hoe konden wij als ouder hem daarbij helpen?

Het duurde even, maar uiteindelijk mocht hij afzwemmen!

Na wat speurwerk op internet kwamen we uit bij Bach RESCUE Kids Druppels. Dit natuurlijke voedingssupplement is speciaal voor kinderen die te maken krijgen met een RESCUE momentje. We zijn gestart in de laatste twee maanden voordat hij uiteindelijk mocht afzwemmen. Op die manier ging hij weer met plezier naar de zwemles en dat was het halve werk. Op de dag van het afzwemmen zelf hebben we hem nog 4 druppels gegeven en wat was hij trots toen hij dat zwemdiploma omhoog mocht houden!

  • Resa
RESCUE Producten

Deel je ervaring met Bach RESCUE®

Gebruik je zelf ook een van onze Bach RESCUE® producten en wil je graag je ervaring met ons delen? Dan horen wij graag wat jouw ervaring is. Deel jouw ervaring en onder alle inzendingen wordt er elke maand één gratis verpakking Bach RESCUE® PLUS verloot. Mail je ervaringen naar info@bachrescue.nl.

Je gegevens zijn bij ons veilig en worden niet verstrekt aan derden.

Inloggen

Wachtwoord vergeten?