Wandelroutes met hond

Wandelen met je hond

E ven lekker de deur uit in gezelschap van je trouwe viervoeter. Dat is nou echt ontspannend!  Er is altijd wel een plekje in de buurt om samen met je hond erop uit te trekken. De veelzijdigheid die het bos biedt, of het uitgestrekte landschap van het strand. Wij geven tips over waar je op moet letten bij: het wandelen met je hond, waar je heen moet gaan en wat je moet doen om je hond te laten ontspannen tijdens de wandeling.

Wandelen met de hond los of aangelijnd

Als je gaat wandelen met je hond, is het goed om rekening te houden dat het niet overal is toegestaan om je hond los te laten lopen. Let dus goed op waar de hond aangelijnd moet worden tijdens het wandelen. Hiermee voorkom je teleurstellingen na bijvoorbeeld een lange autorit. Als er met een hond wordt gewandeld, is het ook verplicht om opruimmiddelen bij je te hebben. Het is geen fijn klusje, maar wel zo prettig voor de bezoekers en wandelaars na jou. Houd dus rekening met deze regels.

Wandelroutes voor jou en je hond

Nederland heeft een breed aanbod aan leuke plekjes om samen met je hond op avontuur te gaan. Daarom helpen wij je graag om een (nieuw) favoriet plekje te ontdekken om te wandelen met je hond:

1. De Schadijkse Bossen in Limburg

Voor een wandelroute met hond in Limburg, moet je in de Schadijkse Bossen zijn. Het westelijke deel bestaat uit een hondenlosloopgebied. Dit gebied is speciaal aangelegd door Staatsbosbeheer. De wandelroute van bijna 2,5 kilometer lang, slingert door het bos over afwisselend smalle en brede paden. Op de open speelplekken raken de honden hun energie goed kwijt. Kortom: genoeg diversiteit op de aangelegde wegen. Zorg er dus voor dat je hond niet in het bos gaat dwalen. Het bos blijft namelijk het domein van de dieren die daar wonen. Hier wordt nadrukkelijk op toegezien door de boswachters van dienst.

2. De Waddeneilanden in Friesland

Friesland heeft ontzettend veel verschillende hondvriendelijke gebieden. Mede door de Waddeneilanden en het vaste landschap, is het een uitstekende plek voor jou en je maatje. Schiermonnikoog is het meest hondvriendelijke eiland van de Wadden. Hier mogen honden het hele jaar loslopen op de stranden en ook op veel andere delen van het eiland. Alleen in de dorpjes en op het Nationaal Park moeten honden worden aangelijnd. Hondenbezitters worden gevraagd goed op te letten dat de honden niet achter andere dieren aangaan of schade aanrichten aan de verblijfplaatsen van de dieren.

3. Natuurgebied Wechelerveld Overijssel

Ten noorden van Deventer ligt het natuurgebied Wechelerveld. Honden mogen in bijna heel het gebied loslopen en het is daarmee één van de grotere losloopgebieden van Nederland. Je vindt hier een groot stuk bos en een stuk heideveld. Dit is dus een ware uitkomst voor jou en je trouwe vriend. Het is niet de bedoeling dat de honden de heide opgaan en daarom is er twee hectare afgerasterd waarbij de honden wel moeten worden aangelijnd.

4. Boswachterij Schoonloo in Drenthe

Ten zuidoosten van Assen ligt Boswachterij Schoonloo. De boswachterij bestaat uit een prachtig bos- en heidegebied met veel vennen (kleine meertjes). Honden mogen hier het hele jaar loslopen en het gebied biedt genoeg plezier om urenlang rond te dwalen over de kronkelende wegen. Ook is er een mogelijkheid om je hond te laten zwemmen in het ven bij Ellertshaar. Een mooie uitkomst tijdens wat warmere dagen!

Ontspannen wandelen met je hond

Om zelf ontspanning te halen uit je wandeling met je hond, is het natuurlijk belangrijk dat je hond zich ook fijn voelt tijdens het lopen. Een nieuwe omgeving  brengt factoren met zich mee die een stressvolle situatie voor je hond opleveren. Andere dieren, lawaai van voertuigen of misschien wel vuurwerk. Merk je dat je hond deze stress ervaart? Probeer in deze situaties dan een voedingssupplement. RESCUE® Pets Plus is een 100% natuurlijk voedingssupplement met vitamine B5* en B12, zonder alcohol die je hond *geruststelt waardoor hij of zij meer ontspannen is. Het versuft niet en kan in het drinkwater gedaan worden, of over het eten.

Inloggen

Wachtwoord vergeten?