Tips tegen vakantiestress

Vakantiestress

W at een moment van ontspanning zou moeten zijn is eigenlijk een moment van stress. Vind je het lastig om je te ontspannen wanneer je op vakantie bent? In dit blog lees je tips over hoe je om kan gaan met vakantiestress.

Vakantiestress? Dit kan de oorzaak zijn

Vakantiestress kan verschillende oorzaken hebben:

  • Een slechte voorbereiding
  • Een hoop werk die je nog moet doen vlak voor je vakantie
  • Niet uitgerust vertrekken
  • Te hoge verwachtingen hebben van je vakantie

Zo kan je omgaan met vakantiestress:

1. Schrijf op wat je mee wilt nemen

Wanneer je van te voren gaat nadenken over wat je mee wilt nemen hoef je niet bang te zijn dat je iets vergeet. Door dit op te schrijven krijg je vervolgens een goed overzicht voor wanneer je begint met inpakken. Tip: deel dit op in verschillende categorieën zoals: verzorging, kleding en items die absoluut niet vergeten mogen worden.

 2. Begin op tijd met inpakken: voorkom inpakstress

Door op tijd in te pakken kom je er snel achter of je alles in huis hebt en of je niet te veel mee hebt. Zo kan je tijdig je boodschappen doen voor je vakantie en kan je tijdig je inpaklijst bijwerken. Hiermee voorkom je ook dat je gehaast je koffer moet omgooien de dag voordat je gaat, wat voor extra stress kan zorgen.

3. Draag tijdig je werk over

Het is heel vervelend als er werk blijft liggen vlak voordat je op vakantie gaat. Probeer daarom een aantal weken van te voren alvast op te schrijven welke taken je nog moet doen en wat je kan overdragen. Begin ook vroeg met de overdracht zodat je zeker weet dat je niks vergeet en je met een gerust gevoel op vakantie kan gaan.

4. Verban alles wat met werk te maken heeft

Heb jij je werk mail op je telefoon staan? Of zit je in een groepschat die maar door blijft gaan? Verwijder dit allemaal van je telefoon. Hiermee kan je voorkomen dat je onbewust of bewust met je werk bezig gaat zijn.

5. Doe de dingen waarvan je geniet

Het is jouw vakantie dus probeer te doen waar jij zin in hebt. Natuurlijk heb je misschien te maken met reisgenoten en zul je dingen moeten overleggen, maar probeer vooral de dingen te doen waar je van geniet. Laat je vooral niet leiden tot wat anderen doen in hun vakantie. Niets moet, alles mag.

Inloggen

Wachtwoord vergeten?