Kom uit je hoofd met deze top 5 mindfulness apps

Mindfulness app

J e telefoon kan flink wat onrust veroorzaken: nog even snel je mail checken, kijken of je vriend je appje al heeft gelezen en ondertussen ook nog je socials in de gaten houden. We spenderen tegenwoordig een groot deel van de tijd in ons hoofd en zijn daardoor minder aanwezig in het ‘hier en nu’. Mindfulness helpt je om juist wel volledig aanwezig te zijn in het moment, met bewuste aandacht. Het kan ervoor zorgen dat je makkelijker ontspant, je beter kunt concentreren en je minder af laat leiden door gedachten. Klinkt goed toch? En het mooie is dat je telefoon je hierbij kan helpen, namelijk als je een mindfulness app installeert. Hier komen onze vijf favorieten in willekeurige volgorde.

Headspace

Andy Puddicombe, een voormalige boeddhistische monnik, wil mediteren laagdrempelig en makkelijker maken. Hij redeneert dat mensen het zo eerder een dagelijks onderdeel van hun leven zullen maken, wat hun gezondheid volgens hem ten goede komt. De missie van Headspace is dan ook om de gezondheid en het geluk van de wereld te verbeteren. Dit doet deze mindfulness app vooral door middel van (korte) meditaties, maar ook door het aanbieden van mindfulness oefeningen. Na een gratis proefperiode kun je een maand- of jaarabonnement afsluiten.

Insight Timer

Insight Timer is een van de vele gratis mindfulness apps, al kun je ook er ook voor kiezen om ‘Member Plus’ te worden. In deze app vind je heel veel (begeleide) meditaties, ook Nederlands gesproken. Je kunt meedoen met live sessies zoals yoga en mediteren met behulp van de timer. Handig is ook dat je kunt kiezen voor een meditatie met een bepaald thema, zoals omgaan met stress en/of angst, of het verbeteren van de slaap. Insight Timer kan perfect worden gebruikt een mindfulness slapen app, omdat er veel yoga nidra (slaap yoga) meditaties op staan van meer dan 30+ minuten.

Smiling Mind

Smiling Mind is een gratis mindfulness app die is ontwikkeld in Australië. De meditaties (meer dan 300) zijn dan ook in het Engels. Het fijne aan Smiling Mind is dat deze app meditaties biedt voor alle leeftijden, dus ook speciaal voor kinderen. Het nadeel is dat kids dan dus wel de Engelse taal moeten begrijpen.

Calm

De naam van deze mindfulness app is al veelbelovend en gezien de vele positieve reviews wordt deze belofte ook waargemaakt. Je kunt Calm inzetten als mindfulness slapen app, maar ook overdag valt er genoeg te ontdekken. Leer aan de hand van video’s hoe je mindful beweegt, probeer een van de vele meditaties, of luister naar rustgevende geluiden, muziek of een ontspannend verhaal voor het slapen gaan. Je kunt de app gratis downloaden en als je er enthousiast over bent een jaarabonnement afsluiten, of zelfs levenslang lid worden van de Calm Community.

Buddhify

Buddhify pakt het mediteren net iets anders aan dan andere mindfulness apps. In plaats van dat je je helemaal installeert in een rustige ruimte op je meditatiekussen, biedt deze app meditaties aan die je op ieder moment van de dag kunt doen. Bijvoorbeeld als je onderweg bent, even een pauze van het werk nodig hebt, of niet in slaap kunt komen. Buddhify kun je voor een klein bedrag op je telefoon installeren. Daarnaast heb je de mogelijkheid om een jaarlidmaatschap af te sluiten voor nog meer verdieping.

Wil je jouw stress verder aanpakken?

Kun je naast onze top-5 mindfulness apps nog wel wat meer ondersteuning gebruiken bij het reduceren van je stress level? Vitaminen B5 en B12 kunnen bijvoorbeeld helpen bij het aanpakken van stress. Zo helpt vitamine B5 onder andere bij vermoeidheid en draagt vitamine B12 bij aan geestelijke veerkracht. Je vindt deze vitamines ook in de Bach RESCUE Plus producten, naast de vijf originele Bach bloesems.

Inloggen

Wachtwoord vergeten?