Tips en advies voor je hond tijdens vuurwerk

Tips bij stress honden door vuurwerk - Bach RESCUE

De emoties van een hond kunnen uit balans raken door harde knallen zoals vuurwerk en onweer.
Hoe je hiermee omgaat legt dierenarts Piet Hellemans je uit.

Dierenarts Piet Hellemans geeft een aantal adviezen en tips voor je hond/huisdier tijdens de vuurwerkperiode. Want de emoties van een hond kunnen uit balans raken en stress veroorzaken. Denk aan bijvoorbeeld onweer en de harde knallen van het vuurwerk of carbid schieten tijdens Oud & Nieuw. Maar ook een bezoek aan de dierenarts of een verhuizing kan stress opleveren voor je huisdier. Hoe ga je hiermee om, Piet Hellemans geeft advies.

  1. Waar moet je op letten of je huisdier moeite heeft met de vuurwerkperiode? Er zijn verschillende signalen, de bekendste zijn logischerwijs het wegkruipen, janken of trillen. Maar ook het veelvuldig likken aan de neus of lippen kan een teken zijn dat je hond het geen prettige situatie vindt waarin hij of zij zich bevindt.
  2. Hoe kan je verder helpen? Wanneer je de signalen van stress doorhebt (blaffen, kwijlen, overmatig likken en krabben), straf deze dan niet af. Probeer juist een veilige basis te creëren. Beloon gewenst gedrag. Breng structuur en duidelijkheid aan. Lees wat je nog meer kunt doen bij signalen en tips bij een gestreste hond.
  3. Kan je jouw huisdier iets geven? Wanneer je huisdier onrustig wordt door een situatie die je van tevoren kunt verwachten, zoals vuurwerk tijdens Oud & Nieuw. Probeer deze disbalans zo veel mogelijk te beperken met behulp van bijvoorbeeld RESCUE Pets Plus met vitamine B5* en B12 (druppels en spray). Dit zorgt ervoor dat de emoties van je huisdier meer in balans komen waardoor hij/zij zich kan ontspannen, maar versuft niet. Wel is het belangrijk om hier tijdig mee te beginnen. Ondersteunt in *stress-situaties.
  4. Extra tip van de redactie; Blijf zelf ook rustig. Een huisdier is gevoelig voor emoties, met name die van zijn baasje. Jij straalt zelf uit wat erin zit. Is dat iets negatiefs, zal je huisdier dit voelen. Is dit iets positiefs, dan zal je huisdier zelf ook blijer van worden.
  5. Extra tip van de redactie; Wennen aan luide geluiden; Wist je dat je jouw huisdier kunt laten wennen aan bepaalde geluiden? Dit geldt net zo goed voor het geluid van onweer als van vuurwerk. Merk je dus dat jouw hond daar minder fijn op reageert, probeer dan eens het geluid van vuurwerk wat vaker in zachte volume af te spelen. Terwijl je ondertussen leuke dingen doet met je hond, kan een negatieve associatie omgebouwd worden naar een positieve associatie.

Bekijk hieronder de video met advies van Piet Hellemans

RESCUE Pets Plus producten

RESCUE® Pets Plus is een natuurlijk supplement met vitamine B5* en B12 die de emotie van je huisdier in balans brengt. Waardoor zij vervelende stress-situaties weer de baas zijn.

Inloggen

Wachtwoord vergeten?