Tijdens de feestdagen stress? Lees onze tips

E en goede voorbereiding is het halve werk, zo ook bij kerst. Het scheelt een heleboel stress als je van tevoren weet wat je moet doen en wat je te wachten staat! Wij geven je een aantal tips om jouw kerststress als sneeuw voor de zon te laten verdwijnen.

1. Voorbereiding

Het is handig om een budget te hebben voor de feestdagen, stel van tevoren op hoeveel je wilt uitgeven aan kerst. Denk hierbij niet alleen aan de kosten van je ingrediënten voor het diner maar ook eventuele versieringen of cadeaus.

Met het budget in je achterhoofd kan je nu een menu gaan bedenken voor je kerstdiner, er zijn ontzettend veel recepten te vinden dus laat je inspireren. Maak ouderwets een boodschappenlijstje (een planning), dat zorgt nog steeds voor meer overzicht.

2. Boodschappen doen

Veel mensen gaan vlak voor kerst alle boodschappen doen, de drukte in de supermarkt en de kans dat iets er niet meer is kan zorgen voor onnodige stress. Maar, met een goede lijst uit tip 1 weet jij wat je van tevoren al aan kunt schaffen. Haal ruim op tijd alle ingrediënten in huis zoals chocolade, afbakbroodjes, kerststol, noten, drank en andere producten die lang goed houdbaar blijven. Bewaar alleen de aankoop van de verse ingrediënten tot het laatste moment.

Als je echt iets specifieks nodig hebt vraag dan in de supermarkt of ze het voor je opzij willen leggen, zodat je zeker weet dat je niet mis grijpt. Een andere optie is om je boodschappen thuis te laten bezorgen, zo kan je zonder de drukte van de winkel al het lekkers in huis hebben om een feestmaal mee te maken!

3. Rustmomenten pakken

Ervaar je toch stress door de feestdrukte, dan zou het zomaar kunnen zijn dat je juist te weinig rustmomenten pakt. Stress is ook een teken van je lichaam dat er niet genoeg ontspanning is. De boog kan nu eenmaal niet altijd gespannen zijn. Probeer naar je lichaam te luisteren, meestal heeft het gelijk. Merk jij fysiek aan je lijf dat jij je gehaast voelt, dan wordt het tijd voor een half uurtje helemaal niks. Een moment van bezinning. Of pak een uurtje en doe uitsluitend wat jij leuk vindt. Waar jij energie van krijgt. Is dat een boek lezen, een serie op Netflix kijken, muziek luisteren, een fikse wandeling in het bos. Waar kan jij jezelf weer mee opladen? Wissel dus de dingen af die ‘moeten’ met de dingen je ‘wilt’.

4. Geniet!

Als laatste tip willen we je aanraden om focus te leggen op het positieve. Dat je het goed doet en je er mag zijn, ook al zijn er dingen niet perfect. Vraag als het mogelijk is om hulp. Ze zeggen niet voor niets, ‘Hoe meer zielen, hoe meer vreugd’. Maar misschien het meest belangrijke: geniet van deze dagen! Bach RESCUE wenst u fijne feestdagen en een stressvrij 2019!

Ga jij met deze tips aan de slag? We zijn benieuwd naar jouw ervaring, deel het via onze Facebookpagina!

#Straaluitwaterinzit


Ondersteuning nodig?

Iedereen krijgt wel eens te maken met een RESCUE momentje. Hoe zorg je er echter voor dat jij je niet uit het veld laat slaan en de balans vindt?

RESCUE Plus met vitamine B5*

Neem RESCUE Plus. *Ondersteunt in stress-situaties en ondersteunt bij spanning en inspanning!
Lees meer »