Stress na de vakantie, hou het vakantiegevoel vast!

Voorkom stress na de vakantie - Bach RESCUE

B en je net lekker terug van vakantie en voel jij je heerlijk ontspannen. Staat de volgende uitdaging al weer voor de deur. Je wilt er nu nog niet aan denken, aan de hectiek die je weer te wachten staat op het moment dat je weer thuis bent. Ruim 60 procent van de Nederlandse vakantiegangers is na één dag werken het vakantiegevoel kwijt.

Wanneer je vakantiegevoel wegebt

Waarschijnlijk ben je genoeg opgeladen en denk je dat je er weer volop tegenaan kunt. Er zijn echter genoeg mensen die er wel tegenop zien om weer aan de slag te gaan na die welverdiende vakantie. Want zeg nu zelf, binnen een week voel je dat het vakantiegevoel langzaam wegebt. Ben je al weer druk aan het werk. Puilt je mailbox uit. Zijn er werkzaamheden blijven liggen tijdens je afwezigheid. Waarvan je gehoopt had dat ze wel afgerond waren. Voelt het daarom of je er weer keihard tegenaan moet gaan, om achterstallig werk in te halen. Geen lekker begin van een nieuwe werkweek. Waardoor je misschien het gevoel krijgt dat je overstroomt en je de balans te snel weer kwijt bent. Daar gaat je nachtrust.

Hoe hou je zo lang mogelijk dat vakantiegevoel

Wil je zo lang mogelijk genieten van dat heerlijke vakantiegevoel? Er zijn een aantal dingen die je zelf kunt doen om dat gevoel vast te houden:

  1. Hoe leuker je vakantie, hoe langer je dit gevoel vasthoudt; Klinkt logisch toch. Geniet jij meteen van je vakantie zodra je aangekomen bent op de plaats van bestemming? Of ben je de eerste paar dagen nog met je zelf in gevecht over zaken die je nog had willen afronden, dingen die je eventueel vergeten bent om mee te nemen en had je de voordeur nog wel of niet goed op slot gedaan? Laat die gedachten toe, accepteer ze in de wetenschap dat je er nu niet zo veel meer aan kunt doen. Laat het los, daar word je vakantie alleen maar leuker door.
  2. Herstel; Werken is inspannend, zodra jij je werk meer kunt loslaten, zoals tijdens je vakantie, zal je lichaam en geest sneller herstellen. Tijdens je vakantie herstel je van de drukte op je werk. Maar in hoeverre let je daar nog op wanneer je niet met vakantie bent? Zit niet te lang achter elkaar achter je beeldscherm, neem juist de tijd om buiten te wandelen. Ook daar kun je prima je boterhammetje eten.
  3. Schakel je stand-by-modus uit; Ben en blijf je graag op de hoogte van wat er op je werk gebeurt? Heb je afgesproken dat ze je eventueel mogen bellen, appen of mailen? Niet doen. Die stand-by-modus zorgt ervoor dat je minder met je vakantie bezig bent.
  4. Plan elke week een vakantiemomentje; Waarom zou je alleen die paar weken in het jaar genieten van een welverdiende vakantie? Gun je zelf wat meer. Neem elke week een momentje voor jezelf. Dat moment waarop je bijvoorbeeld ongestoord dat boek kan lezen. Lekker buiten gaat wandelen, of heerlijk uit eten gaat. Ze zeggen wel eens; Het leven is een feestje, je moet alleen wel zelf de slingers ophangen. En zo is het ook. Zoek die momenten van ontspanning, alleen dan kun je opladen.
  5. Less is more; Met andere woorden, hou het simpel. Ken je dat gevoel dat je van alles moet en nog wilt doen? Na de vakantie barst je van de energie, wil je gezonder eten, toch eindelijk dat sporten eens oppakken en datzelfde geldt voor je sociale leven. Dat alleen al zorgt ervoor dat je voor je gevoel heel snel weer overloopt. Wees niet zo streng voor jezelf. Tijdens de vakantie hoefde niets en liet jij je niet door alle verplichtingen of de klok tegenhouden. Dat mag in je dagelijks leven ook best wel terugkomen. Schrijf een of twee dingen op die je echt wilt doen en doe die dan ook. Daarna zie je wel weer. Moet je eens kijken hoeveel tijd je ineens overhoudt om gewoons eens te genieten van het hier en nu!

#Straaluitwaterinzit


Ondersteuning nodig?

Ben je net terug van vakantie en zie je er tegenop om weer aan de slag te gaan vanwege die *drukke werkzaamheden? Hoe zorg je er echter voor dat jij je niet uit het veld laat slaan en de balans vindt?

Stress na de vakantie, hou het vakantiegevoel vast!

RESCUE Plus met vitamine B5*

Neem RESCUE Plus. *Ondersteunt in stress-situaties en ondersteunt bij spanning en inspanning!
Lees meer »

Inloggen

Wachtwoord vergeten?