Kom tot rust op deze vijf stille plekken in Nederland

Stille plek Nederland

D e buren besluiten dat 8.00 uur ’s morgens een goede tijd is om te beginnen met klussen. De baby van een paar huizen verderop heeft buikkrampjes en dat mag iedereen weten. De hond van de overburen houdt er niet van om alleen thuis te zijn en blaft de hele boel bij elkaar. In Nederland is het vrijwel nooit stil. Ja, ’s nachts misschien, als je al lang en breed op één oor ligt. Toch zijn er ook genoeg mooie, rustige plekken in Nederland te vinden. Plekken waar je (met een beetje geluk) alleen de vogeltjes hoort fluiten of de wind door de bomen hoort ruisen. Plaatsen waar je even kunt ontprikkelen en tot rust kunt komen. Je moet alleen weten waar je ze kunt vinden! Bach RESCUE heeft de vijf mooiste stille plekken in Nederland voor je op een rijtje gezet.

Nationaal Park Dwingelderveld in Drenthe

Ben je op zoek naar een écht rustige plek in Nederland? De provincie Drenthe kent maar liefst twaalf stiltegebieden, waarvan één zelfs de stilste is van ons kikkerlandje. Het Dwingelderveld werd in 2020 door de Nederlandse Stichting Geluidshinder verkozen tot het stilste gebied van Nederland. De enige geluiden die je hier hoort, komen van smakkende schapen of fluitende vogeltjes. Dit Nationaal Park is het grootste natte heidegebied van West-Europa en je kunt er wandelen, fietsen of paardrijden.

Het Haaksbergerveen in Overijssel

Een ander natuurgebied dat genomineerd was als stilste plek van Nederland is het Haaksbergerveen in Overijssel. Deze rustige plek in Nederland is een zogenaamd hoogveengebied, een speciale grondsoort die je maar op enkele plaatsen in Nederland vindt. Ook hier kun je tijdens een wandeling of fietstocht op een schaapskudde stuiten. Er is een vogelkijkscherm en een ‘vlonderpad’ van 500 meter lang dat je over het natte veen voert.

Zeg wat vaker nee

Te veel werk(druk) kan ervoor zorgen dat je stress ervaart en stress is maar in weinig situaties productief. Mocht er een nieuw verzoekje van je leidinggevende binnenkomen, terwijl je eigenlijk al tot over je oren in het werk zit, dan is het misschien een goed idee om eens nee te zeggen. Leg wel uit waarom je nee zegt, bijvoorbeeld omdat nog een taak erbij de kwaliteit van je werk niet ten goede komt en een negatief effect heeft op je creativiteit.

De Chinese tuin in Hortus Haren (provincie Groningen)

Zin om te dwalen door een sprookjesachtige tuin? Begeef je dan naar Hortus Haren in Groningen. Bezoek het Eiland der Geliefden of wandel over het Pad door het Bos van de Eeuwige Bamboe. In de Chinese tuin valt in ieder jaargetijde wel wat te zien en het is een mooie, rustige plek in Nederland.

De Asbroekerheide in Limburg

Het stilste plekje in Limburg is de Asbroekerheide. Je vindt dit bosgebied even ten noordwesten van Roggel. In het bos, dat voornamelijk uit naaldbomen bestaat, hoor je misschien in de verte een specht, maar dat is het dan ook wel. Waar op andere plekken in Nederland het geluid toenam, werd het in dit natuurgebied juist ieder jaar wat stiller. Daarom was ook de Asbroekerheide voorgedragen als stilste plekje van Nederland.

De Zak van Zuid-Beveland, Zeeland

Rustig fietsen tussen het groen doe je rondom de Zak van Zuid-Beveland. Je peddelt hier langs de fruitboomgaarden en het Heggenreservaat en ook kom je langs de Bloemdijken. De Zeeuwen die op Zuid-Beveland wonen, noemen dit zelf één van de hoogtepunten van het schiereiland. De circa tachtig kilometer aan bloemdijken wordt beheerd door Natuurmonumenten. Zo worden bedreigde plantensoorten als wilde marjolein en de ruige anjer beschermd.

Nog meer tot rust komen?

Merk je tijdens het wandelen op stille plekken in Nederland dat je je nog steeds onrustig voelt? Dan kan het zijn dat je last hebt van langdurige stress. Als je het gevoel hebt dat je symptomen van stress ervaart, dan kunnen vitamine B5 en B12 helpen bij het verminderen van stressklachten. Deze vitamines zitten, naast vijf originele Bach bloesems, in de producten van Bach RESCUE Plus. Je bestelt de Bach RESCUE Plus producten in onze webshop.

Inloggen

Wachtwoord vergeten?