5 Tips voor de lange autorit naar je vakantieadres

Meer dan de helft van de Nederlandse gezinnen heeft een of meerdere huisdieren. Waarbij 50% van de mensen graag hun hond mee op vakantie willen nemen. Toch heeft dat nog wel eens wat voeten in de aarde. Honden zijn immers van nature niet gewend om bijvoorbeeld een lange autorit te maken. Zeker als je jouw hond vanaf dat ze nog pup zijn niet meeneemt in de auto kan deze nieuwe situatie voor je hond een onrustige situatie betekenen. Het gebeurt nog wel eens dat je daarom je huisdier naast je op de bijrijdersstoel zet, zodat hij of zij lekker dicht bij je is. Maar is dat wel een wenselijke situatie?

Wat kun je zelf doen voor je hond bij een lange autorit?

  1. Veiligheid; Zorg in ieder geval dat je huisdier veilig op de achterbank of in de kofferbak zit tijdens de autorit. Dit kan door middel van een stabiele transportbox in de kofferbak, waarbij je hond of kat voldoende bewegingsruimte heeft. Zo’n transportbox geeft bovendien de nodigde rust en stabiliteit.
  2. Temperatuur; Zorg ervoor dat de temperatuur in de auto aangenaam is (niet lager dan 20 graden) en laat je huisdier inderdaad niet in de auto wanneer jezelf even een pauze neemt. De temperatuur in de auto loopt snel op en ook huisdieren hebben behoefte aan beweging. Dus wanneer je zelf je benen strekt, neem je hond of kat even mee naar buiten. Blijf dan goed bij ze in de beurt, zodat ze vertrouwd met je blijven in de veranderde omgeving.
  3. Voeding; Honden en katten kunnen een gevoelige maag krijgen door de onrustige situatie en het verschil in tempo van de auto. Het is verstandig om ze zes uur van de te voren niet meer te voeden en ze tussentijds alleen voldoende water te laten drinken en geen hondensnacks te geven. Op die manier blijft de maag rustiger.
  4. Steun je hond; Een lange autorit is een situatie die niet dagelijks voorkomt bij je huisdier. Hij of zij kan hierdoor van slag zijn. Geef je hond de controle over de situatie (waar mogelijk) door zijn omgeving voorspelbaarder te maken. Neem een bekende geur mee. Denk hierbij aan de hondenmand, dekentje, favoriete knuffel of jouw geruststellende woorden.
  5. Ondersteuning; Een lange autorit door bijvoorbeeld een vakantie blijft wel typisch een moment dat je hond of kat liever verstopt zit. Voor die momenten is er altijd nog RESCUE® Pets. Dit is een 100% natuurlijk voedingssupplement zonder alcohol die je hond gerust stelt waardoor hij of zij meer ontspannen is.
Naar RESCUE ® Pets producten