Tips voor je huisdier bij onweer

Tips-voor-je-hond-bij-onweer-RESCUE-Pets
Onweersmomenten zijn er het hele jaar door. Er zijn genoeg honden die onweer helemaal niet leuk vinden, met een staart tussen de benen en de oren die laag hangen. Het wordt daarnaast meestal gekenmerkt door verstoppen, janken, blaffen, krabben of zelfs plassen in huis. Het lijkt er zelfs op dat het per ras verschilt hoe gevoelig ze zijn voor onweer.

Naarmate je huisdier ouder wordt, zal hij of zij minder goed kunnen omgaan met dit type weer. Lang voordat het echt gaan onweren voelen honden, die hier vatbaar voor zijn, al dat het weer verandert. Daarbij kan het tikken van de regen, de felle lichtflitsen of de dalende temperatuur al uitlokkende factoren zijn waarbij zij meteen alert zijn en alvast een rustig plekje opzoeken. Honden die bang zijn voor onweer zijn vaak ook bang voor vuurwerk. Dat wil je uiteraard niet voor je maatje.

Wat kan jezelf doen voor je hond bij onweer?

  • Straf of knuffel je huisdier in ieder geval niet; Beide kan een verkeerde associatie opleveren. Zeker bij puppy’s, die leren op zo’n moment dat onweer eng is. Wat ervoor kan zorgen dat die onrust voor onweer juist aangewakkerd wordt naarmate ze ouder worden. Geef zelf het goede voorbeeld en blijf (zelf) rustig.
  • Veiligheid en vertrouwen; Zorg ervoor dat je hond zich veilig voelt op een plek die hem of haar vertrouwen geeft. Bij voorkeur is dit een plek waar het geluid van buiten minder aanwezig is. Hierdoor komen de prikkels minder snel binnen. En laat het favoriete speeltje bij je hond in de buurt.
  • Wennen aan luide geluiden; Wist je dat je jouw huisdier kunt laten wennen aan bepaalde geluiden? Dit geldt net zo goed voor het geluid van onweer. Merk je dus dat jouw hond daar minder fijn op reageert, probeer dan eens het geluid van onweer wat vaker in zachte volume af te spelen. Terwijl je ondertussen leuke dingen doet met je hond, kan een negatieve associatie omgebouwd worden naar een positieve associatie.
  • Een normale dag; Wanneer de dag, ondanks het slechte weer, zo ‘normaal’ mogelijk verloopt, zal je huisdier dit ook zo gaan ervaren.
  • Neem een voedingssupplement; Onweer blijft wel typisch een moment dat je hond liever verstopt zit. Voor die momenten is er RESCUE® Pets. RESCUE® Pets is een 100% natuurlijk voedingssupplement zonder alcohol die je hond geruststelt waardoor hij of zijn meer ontspannen is.
Naar RESCUE ® Pets producten

Inloggen

Wachtwoord vergeten?