RESCUE Pets bij hondenexamen

Wanneer je net een puppy hebt, dan vind je het waarschijnlijk erg leuk om met je kleine vriend op puppycursus te gaan. Die kleintjes zijn dan nog net ongeleide projectielen. Terwijl jij juist opperste concentratie vraagt van je hond. Ze moeten wennen aan alles en iedereen om zich heen. Vinden alles leuk en zijn ontzettend nieuwsgierig. Er komen veel prikkels op ze af.

Je verwacht het misschien niet, maar ook honden (jong en oud) laten signalen zien als ze zich niet meer kunnen concentreren. Ze zijn nog sneller afgeleid, vinden de beloning niet interessant meer, lopen weg of weigeren de opdracht uit te voeren en gaan er bij liggen. Dit kan zowel tot frustratie van jou als van je hond leiden. Wat de trainingssessie of een eventueel hondenexamen niet ten goede komt.

Wat kun jezelf doen om je hond te helpen bij een hondenexamen

Het trainen van je hond is hard werken, niet alleen voor jou maar zeker ook voor je hond. Houd bij de trainingssessies en bij een hondenexamen dus de focus bij je hond. Zorg niet voor te veel afleiding. Dit geldt voor jou en je hond. Je hond is vaak op zoek naar bevestiging (van jou). Die kan je hem niet geven wanneer jij bent afgeleid door bijvoorbeeld je telefoon.

Ga je op een andere locatie trainen of heb je daar een hondenexamen, zorg er dan voor dat je iets meeneemt waar je hond aan gehecht is en waardoor hij of zij rustig wordt. Dit kan ook door een gepaste beloning te geven, naast de juiste complimenten kan dit ook iets zijn waar hij of zij dol op is. Denk hierbij aan een hondensnack of stukje vlees/kaas. Honden zijn slimme dieren, dus je kunt er zelfs voor zorgen dat zij bij een simpele oefening een andere beloning krijgen dan bij een moeilijke oefening. Dat hebben ze snel genoeg door.

Zeker bij een hondenexamen kan deze situatie de nodige spanning met zich mee brengen. Hoe krijg je het dan toch voor elkaar dat je hond rustig blijft? Voor die momenten is er RESCUE® Pets. RESCUE® Pets is een 100% natuurlijk voedingssupplement zonder alcohol die je hond gerust stelt waardoor hij of zijn meer ontspannen is.

Naar RESCUE ® Pets producten

Inloggen

Wachtwoord vergeten?