Omgaan met stress op werk: Rust pakken

Omgaan met stress op werk - Rust pakken - Bach RESCUE

R ust pakken op je werk om stress te verminderen? Maar hoe zit het dan met al die klussen die nog op je liggen te wachten. Je agenda zit vast overvol. Je hebt echter maar kleine onderbrekingen nodig wanneer je acht uur lang achter je beeldscherm zit. Het zal je juist meer energie geven, dan dat je door blijft stampen. We geven 5 tips die je kunt doen op je werk om stress te verminderen.

1: Bewegen

Gedurende de dag zit je veel binnen en stil. Probeer af en toe even te rekken en strekken zodat je spieren ontspannen blijven. Als het mogelijk is tijdens je pauze een stukje wandelen is ook goed voor je bloedsomloop. Je krijgt even wat frisse lucht en komt even los van je werk zodat je met een frisse blik weer door kan.

2: Muziek luisteren

Als je baan het toelaat is het soms heel prettig om even alle geluiden van buitenaf af te sluiten. Onze tip is om instrumentale muziek op te zetten zodat je niet wordt afgeleid door teksten of zang. Als je niet van muziek tijdens het werken houd zijn er online verschillende regengeluiden of omgevingsgeluiden te vinden die je niet afleiden maar wel het rumoer van de werkvloer om je heen overstemmen.

3: Ademhalingsoefeningen

Een paar minuten je ademhaling tot rust te brengen vermindert het gevoel van stress. Er zijn meerdere ademhalingsoefeningen die je kan doen tijdens je werk. Een makkelijke oefening om mee te beginnen is om 1 hand op je buik te leggen. Adem vervolgens rustig diep in en uit door je neus. Als je hand niet beweegt zit je ademhaling te hoog. Probeer je ademhaling te verplaatsen naar je buik. Haal diep en rustig adem voor een paar minuten voordat je weer aan het werk gaat. Dit brengt je tot rust en ontspant je lichaam.

4: Visuele stress verminderen

Als je een kantoorbaan hebt dan is de kans groot dat je de hele dag naar een scherm zit te kijken. Het licht van een computerscherm kan erg fel en vermoeiend voor je ogen zijn. Geef je ogen ook af en toe rust. Ga dus niet in je rustmomentje iets anders op je computer doen of op je telefoon kijken.

5: Voeding

Je lichaam heeft de juiste voeding nodig om elke dag gezond en productief te zijn op werk. Start daarom altijd met een voedzaam ontbijt. Voel je de spanning op je werk toenemen? Neem dan even een korte pauze om een gezonde snack (zoals een banaan) te eten of wat te water of groene drinken. Zorg dat je goed eet gedurende de gehele dag en voldoende vitamines en mineralen binnenkrijgt. Stress is namelijk echt een uitputtingsslag op je lichaam.

#Straaluitwaterinzit


Ondersteuning nodig?

Iedereen krijgt wel eens te maken met een RESCUE momentje, zeker wanneer jij je rust niet weet te pakken. Hoe zorg je er echter voor dat jij, naast de hierboven genoemde tips, je niet uit het veld laat slaan en de balans vindt?

Omgaan met stress op werk: Rust pakken

RESCUE Plus met vitamine B5*

Neem RESCUE Plus. *Ondersteunt in stress-situaties en ondersteunt bij spanning en inspanning!
Lees meer »

Inloggen

Wachtwoord vergeten?