Hoe verzorg je een gestreste zomerhuid

zomerhuid - RESCUE Cream
D oor de zon voelen we ons vrolijk en mooi! Bovendien maken we vitamine D aan in de zon, wat belangrijk is voor onze botten, weerstand, voor je huid en andere belangrijke functies in ons lichaam. Genoeg redenen om er lekker van te genieten. Dus zoeken we tijdens de zomervakantie massaal de zon op. Liggen we de bakken op het strand en spelen de kids veelvuldig buiten.

Al die extra zonuren zijn echter een aanslag op je huid. En wat dacht je van die schaafwonden, blauwe plekken, lichte brandwonden door de zon of de BBQ en andere ongemakken bij jou of je kinderen. Doordat we actiever en vaker buiten zijn tijdens de zomervakantie, zit een ongeluk in een klein hoekje met een gestreste huid tot gevolg. Wat doe je dan?

Bescherm je huid

Het is niet alleen de huid van ons gezicht die extra aandacht nodig heeft tijdens de zomer – je lichaam heeft dat ook nodig! Gebruik daarom een rijke zonnebrandspray met SPF30 (of 50 voor je kinderen) die je huid diep zal hydrateren en verzachten. Met een hoge SPF en UVA/UVB filter zorg je voor voldoende bescherming. Waarbij UVA huidveroudering tegen gaat en UVB zorgt dat je minder snel verbrand. Een zonnebrandspray met ingrediënten zoals aloë vera, kamille extract en zoethoutwortelextract beschermen je huid nog eens extra tegen uitdroging en andere ongemakken door de zon.

Repareer je huid

Na een dag in de zon of na een valpartij, kan je huid wel de nodige TLC gebruiken. Terwijl we slapen, zal ons lichaam hard werken om zichzelf te herstellen, maar er zijn een paar dingen die je kunt doen om dit proces te optimaliseren! Het toepassen van onze RESCUE Cream en een After Sun Spray met aloë vera zijn daar een onderdeel van dat zal helpen om je huid te repareren. De RESCUE Cream bevat een mix van natuurlijke ingrediënten en zes Bach bloesems. Waardoor die schaafwond op een natuurlijke manier gerepareerd kan worden. Van aloë vera is bekend dat het de aangedane huid verkoelt, verzacht en hydrateert. Er zitten stoffen in die het genezingsproces van de huid versnellen.

Hydrateer je huid

Hydrateren betekent bevochtigen. In de zomer is het belangrijker dan ooit om veel water te drinken om je huid te hydrateren. De zon onttrekt onder andere vocht uit je huid en je zweet sneller. Waardoor je nog meer vocht verliest. Dit moet aangevuld worden. Hou je niet van gewoon water? Kies dan bijvoorbeeld voor witte of groene thee, deze kun je eenvoudig koud drinken. Voeg daar nog wat verse munt en een schijfje citroen/limoen aan toe en je hebt je eigen gezonde ice tea gemaakt. Witte en groene thee bevatten veel vitamines, mineralen en antioxidanten. Antioxidanten beschermen je tegen oxidatieve schade (door de zon) wat o.a. huidveroudering veroorzaakt.

Ondersteuning nodig?

Iedereen krijgt wel eens te maken met een RESCUE momentje, zeker in je vakantieperiode. Hoe zorg je er echter voor dat jij je niet uit het veld laat slaan en voorbereidt op vakantie gaat?

Hoe verzorg je een gestreste zomerhuid

RESCUE Cream

Smeer bij wondjes of een licht verbrande huid je in met Bach RESCUE Cream,
Lees meer »

Inloggen

Wachtwoord vergeten?