Wat te doen bij een bange hond

bange hond - RESCUE Pets

Stel je voor je bent met je hond buiten aan het wandelen en bij elk afwijkend geluid (onweer, of iets anders), schrikt hij of zij zich al een hoedje. Het staartje hangt tussen de benen en de pootjes trillen. Je probeert je hond te kalmeren en dat lukt enigszins. Bij thuiskomst gedraagt je hond zich anders. Je hond likt veel meer en kwijlt ook nog eens vaker. Is dit een incident of gebeurt dit geregeld?

Honden zijn gevoelige dieren en reageren op hun omgeving. Wanneer je hond vaker dan normaal uit zijn of haar doen is, zich angstig voelt door invloeden van buitenaf, dan is het niet verstandig om elke keer diezelfde confrontatie op te zoeken. Ook je hond te veel corrigeren wanneer hij zich zo voelt zal waarschijnlijk de situatie niet echt helpen. Wat kun je dan wel doen bij een angstige hond?

Hoe herken je stress of angst bij een hond

Naast het trillen, wegkruipen en staart tussen de benen zijn er nog meer signalen van een angstige hond. Het is belangrijk om te herkennen welke minder bekende symptomen jouw hond bij jou aangeeft en in welke situatie. De ene hond is bang voor de dierenarts, de ander voor onweer, reizen of voor andere mensen en honden.

  • Blaffen; het blaffen van een hond is om te communiceren met jou. Blaffen wordt vaak geassocieerd met territoriumgedrag. Overmatig blaffen kan betekenen dat je hond zich eenzaam voelt of angst ervaart.
  • Kwijlen; wanneer een hond overmatig kwijlt, kan dit een teken zijn dat het stress ervaart. Veel voorkomende situaties zijn tijdens een autorit of een bezoek aan de dierenarts.
  • Overmatig likken of krabben; merk je dat jouw hond zichzelf regelmatig likt of krabt en een allergie is uitgesloten. Het kan een oorzaak van verveling of stress zijn.
  • Plassen in huis; waarschijnlijk denk je dat het om territoriumgedrag gaat. Toch is het veelvuldig kleine plasjes doen in huis, veel vaker een teken van stress.

Tips bij een angstige hond

  1. Steun je hond; en straf het niet. Door te straffen zal het juist meer stress ervaren.
  2. Controle; geef je viervoeter de controle over de situatie (waar mogelijk)
  3. Voorspelbaarheid; maak zijn omgeving voorspelbaarder, waardoor het vertrouwd voelt
  4. Volg een training; waardoor het zelfvertrouwen groeit. Zeker wanneer er sprake is van angst voor andere huisdieren, kan dit nog wel eens een schot in de roos zijn.
  5. Neem een voedingssupplement bij stress; RESCUE® Pets Plus is een 100% natuurlijk voedingssupplement met vitamine B5* en B12, zonder alcohol die je hond *geruststelt waardoor hij of zij meer ontspannen is. Het versuft niet en kan in het drinkwater gedaan worden, of over het eten.

Ervaring RESCUE Pets bij honden

“Ik geef mijn hond van 5 jaar de RESCUE Pets druppels en hij heeft er enorme baat bij. Hij ziet eruit als een stoere jongen en buiten is hij dat ook. Maar in huis is hij snel angstig wanneer bijvoorbeeld onze katten aan het spelen zijn met elkaar. Dan weet hij dat het nog wel eens kan gebeuren dat er iets omvalt of dat er ineens een hard geluid is. Wanneer hij echt bang is kruipt hij het liefst zo ver mogelijk weg.

Sinds ik hem de RESCUE Pets druppels geef gaat het een stuk beter en kan hij rustiger kijken naar wat de katten allemaal aan het doen zijn. Hij kruipt niet meer weg, maar vindt het nog wel wat spannend. Wij zijn enorm blij dat het voor hem de scherpe randjes eraf haalt en zijn heel tevreden over de druppels!”

  • Groet, Ashley

Inloggen

Wachtwoord vergeten?