Onrustige katten door een verhuizing

Onrustige katten door een verhuizing - Bach RESCUE

Een verhuizing is voor katten (en andere huisdieren) echt een stressmoment,
wij geven een aantal tips om dit soepeler te laten verlopen.
Lees ook de ervaring van Wendy met RESCUE Pets die ze haar katten gaf tijdens de verhuizing. 

Een verhuizing is voor veel mensen al een hele belevenis, zo veel dingen die er geregeld moeten worden. Je huis staat helemaal op zijn kop, niets is meer zoals het was. Overal staat wel iets, dozen ingepakt en de verandering is voelbaar. Niet alleen voor mensen is dit een hectische periode, dieren hebben daar evengoed mee te dealen. Een verhuizing haalt ze plotseling uit hun vertrouwde omgeving (territorium). Katten en honden zijn bovendien nogal gevoelig voor stemmingen, emoties en hebben snel in de gaten dat er iets belangrijks staat te gebeuren.

8 Tips bij onrustige huisdieren tijdens een verhuizing:

  1. Zorg ervoor dat je huisdier een eigen, veilig plekje heeft dat niet verandert of verplaatst wordt in die periode. Dat kan in je oude huis zijn, nieuwe huis of logeeradres.
  2. Zet een aantal weken van te voren de etensbakjes, kattenbak en mand hier al neer, zodat de kat alles bij de hand heeft. Zorg ook voor wat speeltjes.
  3. Laat het reismandje met een open deurtje ook in die kamer staan met een dekentje of kussen met een vertrouwd geurtje.
  4. Op de verhuisdag laat je de kat zo lang mogelijk in deze kamer, zorg dat iedereen dat ook weet.
  5. Tijdens de rit naar het nieuwe adres blijft de kat bij jou in de buurt, het liefst in jullie eigen auto.
  6. In het nieuwe huis zorg je ook weer voor een veilige kamer waar de spullen van de kat (met vertrouwde geur) op hem of haar ligt te wachten.
  7. Laat je kat rustig wennen aan de nieuwe situatie en laat ze de eerste 3 weken niet naar buiten.
  8. Gebruik eventueel middel zoals RESCUE Pets Plus. Dit is een 100% natuurlijk voedingssupplement met vitamine B5* en B12, zonder alcohol die je kat geruststelt in *stress-situaties, waardoor het meer ontspannen is. Het versuft niet en kan in het drinkwater gedaan worden, direct op de tong of over het eten.

Ervaring RESCUE Pets bij katten

Wendy vertelt: “Wij gebruiken al een vrij lange tijd de RESCUE Pets druppels. Door de verhuizing van huis met tuin naar een appartement met balkon werden onze katten Koda en Tietie erg onrustig. Koda is al een teruggetrokken poes, maar werd daardoor nog schuwer. Tietie is een echt mannetje en wil dat ook maar wat graag laten blijken aan Koda door haar op te jagen en flink vastpakken.”

Wendy vervolgt: “Sinds we de RESCUE Pets druppels gebruiken is Koda veel aanhankelijker geworden en Tietie veel relaxter naar haar. Nu kunnen ze zelfs samen op één bank liggen slapen! Wij zijn super blij met deze druppels, aangeraden door mijn moeder.”

  • Groet, Wendy

RESCUE Pets Plus ontspant en stelt gerust

Inloggen

Wachtwoord vergeten?