Chocolade tegen stress, trakteer jezelf!

Chocolademoussedag, trakteer jezelf op een gezondere versie waar je blij van wordt - Bach RESCUE

C hocolade en dan met name extra pure chocolade en rauwe cacaopoeder zijn super gezond. In chocolade, zoals je deze in de winkel koopt, komen de eigenschappen van cacao niet echt tot haar recht. Dit komt door de toevoeging van veel vetten en suikers. Bovendien is deze chocolade verhit en daarbij gaan er veel voedingsstoffen verloren. Daarom zijn deze minder gezond.

Chocolade maakt je blij

Onbewerkt (raw/rauw) cacao en extra pure chocolade (meer dan 70% cacao) bevat gezonde voedingsstoffen zoals antioxidanten en de mineralen magnesium, kalium, zink en seleen. Van magnesium is het bekend dat het je natuurlijke energie in je lichaam activeert. Waarbij zink een (belangrijke) rol speelt bij geestelijke inspanning en ontspanning. Pure chocolade bevat daarnaast nog het stofje fenylethylamine, een lichaamseigen stof die ook wordt aangemaakt als je verliefd bent. Het zorgt ervoor dat er in de hersenen endorfines vrijkomen. Verklaart meteen waarom je altijd zo’n blij gevoel krijgt van chocolade! Oh ja en omdat het gewoon erg lekker is 🙂

Maak een gezonde traktatie voor jezelf (of anderen)

De smaak van de raw cacaopoeder is niet te vergelijken met chocolade uit de winkel. Het is wat droger en bitterder. Je kunt er voor kiezen om deze zoeter te maken met suikervervangende stoffen of om te experimenteren met zoete ingrediënten die van nature alleen fruitsuikers bevatten. Met onderstaand recept maakten wij zelf voor Chocolademoussedag deze gezondere versie van een klassieke chocolademousse. En hij is nog eens geschikt voor vegetariërs en veganisten ook!

Je hebt nodig voor je chocolademousse:

  • 2 el agave siroop
  • 1 rijpe avocado
  • 1 tl vanille extract
  • 40 gram rauwe cacaopoeder
  • 1 tl kaneel
  • en een handje hazelnoten

Zo maak je deze chocolademousse:

Dit chocoladerecept is zo ongelooflijk eenvoudig. Het enige dat je hoeft te doen is alle ingrediënten (behalve je hazelnoten) te mengen in een keukenmachine tot een glad geheel. Snijd de hazelnoten met de hand en voeg die later toe aan je mousse en schep dit goed door. Smullen maar! ?

Inloggen

Wachtwoord vergeten?