Chocolade met pindakaas ontbijtmuffin

Chocolade met pindakaas ontbijtmuffin

O ooit wel eens ontbeten met een muffin, een gezonde ontbijtmuffin… met chocolade en pindakaas. Van pure chocolade en rauwe cacaopoeder is bekend dat dit super gezond is en zelfs de mogelijkheid heeft om stress te verminderen. Ook pinda’s zijn super gezond. Natuurlijk moet je ze wel in de juiste hoeveelheid tot je nemen.

Waarom maakt chocolade maakt je blij

Onbewerkt (raw/rauw) cacao en extra pure chocolade (meer dan 70% cacao) bevat gezonde voedingsstoffen zoals antioxidanten en de mineralen magnesium, kalium, zink en seleen. Magnesium is een mineraal dat het je natuurlijke energie in je lichaam activeert. Zink speelt een (belangrijke) rol speelt bij geestelijke inspanning en ontspanning. Pure chocolade bevat daarnaast nog het stofje fenylethylamine, een lichaamseigen stof die ook wordt aangemaakt als je verliefd bent. Het zorgt ervoor dat er in de hersenen endorfines vrijkomen. Verklaart meteen waarom je altijd zo’n blij gevoel krijgt van chocolade! Oh ja en omdat het gewoon erg lekker is 🙂

Maak deze gezonde ontbijtmuffin

Niet alleen de chocolade in deze muffin is gezond, ook de bananen, havervlokken en lijnzaad staan bekend om hun voedzame en gezonde eigenschappen. Met onderstaand recept maak je zelf eenvoudig in een handomdraai een gezondere versie van de klassieke muffin. Deze ontbijtversie is uiteraard niet te vergelijken met die normale muffin. Hij is namelijk veel minder zoet, en daardoor gezonder. Waardoor je hem zonder schuldgevoel kan eten als ontbijt. En hij is nog eens geschikt voor vegetariërs en glutenvrij ook!

Je hebt nodig voor je ontbijtmuffin:

  • 125gr havervlokken (glutenvrij)
  • 2 rijpe bananen
  • 75ml (vegan) yoghurt
  • 50m havermelk
  • 2 eieren
  • 2el lijnzaad
  • 2 el pindakaas (zonder toegevoegde suikers)
  • 1 grote el (rauwe) cacaopoeder
  • halve tl kaneel
  • 1el bakpoeder
  • sap van halve citroen
  • mespunt vanillepoeder
  • optioneel; stukjes pure chocolade (hierdoor word je muffin wel minder gezond)

Zo maak je deze chocolade ontbijtmuffin met pindakaas:

Verwarm de oven voor op 190 graden. Doe alle ingrediënten in een blender en meng dit tot je een vloeibaar beslag hebt. De havervlokken mogen nog zichtbaar zijn. Deze hoeven niet helemaal fijngemalen te worden. Vet de muffinvormpjes in. Vul ze daarna net tot onder de rand met het chocoladebeslag. Bak ze 30 minuten in de oven. Laat ze daarna nog 5 minuten afkoelen en smullen maar!