Blijf fit met de 5 beste sport apps voor thuis

Sport apps voor thuis

S porten is belangrijk om je lichaam en geest in vorm te houden (of te krijgen), maar de gang naar de sportschool kan soms best een grote stap zijn. Bijvoorbeeld omdat je onzeker bent over je lichaam, of omdat je gewoon geen zin hebt om de deur uit te gaan. Een goede sport app voor thuis biedt dan uitkomst. Maak kennis met de 5 favoriete (gratis) thuis sport apps van Bach Rescue.

Voordat je begint

Thuis sporten met een app is laagdrempeliger dan naar de sportschool gaan. Dit is zowel een voordeel als een nadeel. Je bent namelijk misschien eerder geneigd om het sporten een keertje over te slaan, want je bent moe, wil heel graag weten hoe die serie afloopt, of geeft de voorkeur aan het knuffelen van je kat. Plan daarom per week een aantal sportmomenten in je agenda in en probeer je hier echt aan te houden. Soms kun je ook herinneringen in de app om te sporten instellen.

Als je thuis gaat sporten, zorg dan dat je voldoende ruimte hebt om te bewegen. Leg ook alvast eventuele attributen die je nodig hebt klaar, zoals een yogamatje, dumbbells of fitness bal. Mocht je net beginnen met sporten, check dan of het trainingsprogramma dat je met de app gaat volgen geschikt is voor jouw niveau. Een beetje spierpijn na een work-out mag best, maar op blessures zit je niet te wachten.

Sworkit

Of je nu sterker, slanker, strakker of fitter wilt worden, Sworkit heeft ongetwijfeld een work-out die bij jouw niveau en doelen past. Cardio, yoga, pilates, krachttraining; het zijn maar enkele vormen van work-outs die je in deze sport app vindt. Na een gratis proefperiode krijg je de mogelijkheid om een maand- of jaarabonnement af te sluiten. Deze app om te sporten bevat ook gratis work-outs speciaal voor kinderen.

Nike Training Club

Of je nu vijf of vijftig minuten wilt sporten, het kan met de Nike Training Club app. Deze goede sport app biedt meer dan 200 gratis work-outs aan. Je kunt onder andere bepaalde spiergroepen trainen, maar er ook voor kiezen om te werken aan je conditie of kracht, met of zonder trainingsmaterialen. De app is gratis te downloaden, maar je moet wel een Nike Member-profiel aanmaken.

8FIT

Altijd al een personal trainer gewild? Probeer dan eens de app 8FIT. Naast diverse trainingen vind je in deze app ook een maaltijdplanner, inclusief boodschappenlijst. De work-outs van 8FIT duren tussen de vijf en twintig minuten, dus er is altijd wel een gaatje voor vrij te maken in je schema. De app is gratis te gebruiken, maar als je toegang wilt tot complete maaltijdplannen en exclusieve trainingen, dan neem je een abonnement op de Pro versie.

7 Minute Workout

Heb je het druk maar wil je wel thuis sporten met een app? Dan is een work-out van zeven minuten ideaal. Geef aan wat je doel is (fit worden, gewichtsverlies of sterk worden) en op welk niveau je sport, en 7 Minute Workout laat je zien welke oefeningen geschikt zijn voor jou. Voor wat extra stimulans kies je voor een drill sergeant of cheerleader als personal trainer. De app is gratis, maar biedt wel in-app aankopen.

Virtuagym Fitness

Onder begeleiding van 3D personal trainer Brad Fit kun je allerlei trainingsschema’s doorlopen. Deze app maakt sporten thuis een makkie. Stel je eigen programma samen uit de duizenden losse oefeningen, of kies juist voor een kant-en-klare workout. Deze app is te combineren met Virtuagym Food. De app is gratis en biedt in-app aankopen. 

Er zijn ook diverse apps waarin je jouw sportieve resultaten bij kunt houden. Voor hardlopers is er bijvoorbeeld Adidas Running en Strava is zowel geschikt voor hardlopers als fietsers.

Vermindert de stress niet met sporten alleen?

Bewegen is een goede manier om je stresslevel te verlagen. Maar soms heb je naast het sporten nog wat extra ondersteuning nodig bij het verminderen van stress. De Bach RESCUE Plus producten kunnen je hierbij helpen. Ze bevatten naast vijf originele Bach bloesems vitamine B5 en B12, twee vitamines die het reduceren van stress ondersteunen.  De Bach RESCUE Plus producten zijn verkrijgbaar in onze webshop.

Inloggen

Wachtwoord vergeten?