7 Simpele manieren om je meer relaxed te voelen

7 Simpele manieren om je meer relaxed te voelen - Bach RESCUE

E r zijn veel manieren en tips om je meer ontspannen te voelen. En deze hoeven echt niet ingewikkeld te zijn, sterker nog wij hebben de meest simpele manieren om je meer relaxed te voelen voor je verzameld.

1. Haal diep adem

Klinkt simpel, toch? Maar het vergt oefening om bewust te zijn van onze ademhaling. Rustig drie diepe ademhalingen nemen is een simpele manier om je hele systeem te ontspannen. De truc is om jezelf zo comfortabel mogelijk te maken en een lange, diepe inademing door je neus te halen. Adem daarna langzaam uit door je mond, tel tot acht. Herhaal totdat jij je meer geaard voelt.

2. Omarm stilte

Heb je ooit gemerkt hoe luidruchtig je omgeving is? Spelende kinderen om je heen, auto’s of scooters die voorbijrazen, collega’s die met elkaar overleggen (waar jij bij staat) of het fanatiek getik op een toetsenbord. En dan hebben we het nog niet eens over die druppelende kraan, of het geruis van de bladeren in de bomen. Gun jezelf simpelweg een paar minuten om je terug te trekken (thuis op je werk of waar dan ook), waarbij je de geluidsprikkels even niet toelaat. Omarm heel bewust eens dat schaarse moment van stilte. Haal een paar keer diep adem, pauzeer en laat alle tempo opzettelijk vertragen. Weersta de drang om de stilte te vullen met muziek of andere afleiding en geniet gewoon van dit zeldzame moment van rust en stilte.

3. Dagelijkse meditatie

Een dagelijkse meditatieoefening kan enorme gezondheidsvoordelen hebben en is iets waar we allemaal baat bij kunnen hebben. Maar het is makkelijker gezegd dan gedaan. Meditatie kan ingewikkeld lijken, maar het hoeft geen uren stilte te zijn om onze diepste gedachten te onderzoeken. Je kunt beginnen met zomaar een minuut. En maak je geen zorgen, het is niet iets dat je zelf moet uitzoeken. Er zijn veel apps, zoals Headspace, die je door een geleide meditatie leiden. Of als je op zoek bent naar iets kort en krachtig, kun je onderstaande proberen:

  • Sluit je ogen en schud je ledematen voorzichtig uit.
  • Let op eventuele spanning die je in je lichaam hebt en probeer het bewust los te laten.
  • Concentreer je op je ademhaling en haal vijf keer diep adem.
  • Maak je geest leeg en voel je lichaam zwaarder worden in je stoel, bed of zolen van je voeten.
  • Open langzaam je ogen en je bent klaar om te gaan.

Meditatie werkt het best als het regelmatig wordt gedaan. Een paar minuten nemen om jezelf te aarden voordat je voeten ‘s ochtends uit bed stapt, is een goede manier om je dag goed te beginnen.

4. Haal een frisse neus

De waarde van een grote teug frisse lucht moet niet worden onderschat. Naar buiten gaan om te wandelen, kan helpen je hoofd leeg te maken. Het is gemakkelijk om de tijd uit het oog te verliezen en de hele dag achter je bureau door te brengen. Dus waarom zou je er geen gewoonte van maken je middag te gebruiken voor een stevige wandeling in de vrije natuur. Op die manier krijg je frisse lucht, en hopelijk ook een beetje zonneschijn en vitamine D tot je.

5. Voer een digitale detox uit

Het digitale tijdperk heeft ons geholpen om meer verbonden te zijn dan ooit, en hoewel dat een goede zaak kan zijn, kan het ook een probleem zijn. Werk, vrienden en familie kunnen ons overal bereiken, op elk moment en soms beperkt dat ons vermogen om te ontspannen. Een technologie-detox is een goede manier om te ontspannen, om een ​​paar uur of dagen uit de digitale ratrace te stappen. Je voelt je zeker verfrist en vernieuwd en je zult merken dat je veel extra tijd hebt. Probeer jaarlijks een detox in je kalender te plannen, bijvoorbeeld tijdens de kerstvakantie. Of maak er een gewoonte van om je telefoon op een zondag in een la te stoppen voor die hoognodige pauze.

6. Maak een to-do lijst

Er is niets erger dan het afweren van malende gedachten en eindeloze taken wanneer je probeert in slaap te vallen. Een goede manier om dit te bestrijden, is door een to-do lijst te maken voordat je naar bed gaat. Sommigen noemen het een ‘brain dump’, maar in theorie is het gewoon een manier om die gedachten uit je hoofd en op papier te krijgen. Op deze manier heb je niet te maken met de onderliggende stress van het proberen te onthouden wat je moet onthouden terwijl je juist probeert te slapen!

7. Krijg een goede nachtrust

Over slaap gesproken, een van de beste dingen die je kunt doen voor je welzijn is om er een goede 8 uur uit te halen. Het verbetert je energieniveau en kan je immuniteit en mentale prestaties verbeteren. Heb je daar moeite mee? Je kamer donker houden, een uur voor het slapengaan de schermtijd vermijden en een warm bad nemen kan helpen. Bij een goede nachtrust is je snoozebutton zelfs overbodig. Waarom? Lees hier meer over in onze blog: Waarom je beter niet je snoozeknop kunt gebruiken ->


Ondersteuning nodig?

Iedereen krijgt wel eens te maken met een RESCUE momentje. Hoe zorg je er echter voor dat jij je niet uit het veld laat slaan en de balans vindt?

7 Simpele manieren om je meer relaxed te voelen

RESCUE Plus met vitamine B5* en B12

Neem een van de RESCUE Plus met vitamine B5* en B12 producten, onder andere te koop bij Kruidvat en ETOS.

*Ondersteunt in stress-situaties en ondersteunt bij spanning en inspanning!

Lees meer »

Inloggen

Wachtwoord vergeten?